„БСП, чрез своя върховен орган Конгреса, е казала „да” на

...
„БСП, чрез своя върховен орган Конгреса, е казала „да” на
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: БСП, чрез своя върховен орган, каза да на еврозоната


„ Българска социалистическа партия, посредством своя висш орган Конгреса, е споделила „ да” на влизането на България в еврозоната, само че нямаме решение по кое време да стане това и желаеме да сме сигурни, че ще влезем готови, тъй че да е предпазен интереса на българския народ.” Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " и заместник-председател на бюджетната комисия в Народното събрание проф. Румен Гечев в ефира на БТВ.

„ В протоколите на предишни парламенти се вижда, че на бюджетна и икономическа комисия неведнъж сме желали от ГЕРБ и техните спътници в ръководството детайлни разбори върху обособените браншове на стопанската система и домакинствата”, сподели още проф. Гечев и добави, че под натиска на социалистите през 2017 година има поръчан и изработен от Българска народна банка разбор, който се е оказал отрицателен и по тази причина е бил арестуван от тогавашния финансов министър.

По думите на заместник-председателя на бюджетната комисия в Народното събрание доста неща са се трансформирали оттогава и обстановката в този момент е доста по-различна в макро и микроикономичеки проект, надлежно и тежестите, поемани от страните са доста по-големи.

„ Нашата позиция е непроменена – „ да” на Еврозоната, само че деликатен и изчерпателен разбор - да е предпазен българският интерес. Защото не може да се каже, че влизането в Еврозоната автоматизирано води до наложителни изгоди и ни избавя от спешни ситуации”, безапелационен бе Румен Гечев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР