БСП бойкотира гласуването по даряване на дефектни ракети C-300 в

...
БСП бойкотира гласуването по даряване на дефектни ракети C-300 в
Коментари Харесай

БСП бойкотира гласуването за C-300

Българска социалистическа партия бойкотира гласуването по даряване на дефектни ракети C-300 в Народното събрание. Депутатите от левицата напуснаха пленарната зала, до момента в който вътре течеше закритото съвещание. Вътре пък се прецизираха бойните ни качества и  възможното предоставяне на в допълнение въоръжение на Украйна.

“Не сме задоволени от информацията, която получихме. Не бива да търсим отговорност от военното управление. Те не знаят какво и какъв брой ще се дава. От тях се изисква единствено информация с какво разполагаме, те са си изпълнили отговорностите. От там нататък решението е на държавното управление и политическото управление ”, съобщи соцлидерката Корнелия Нинова. “Висшите военни нямат никаква визия какво става във връзка с даренията за Украйна ”, заключи тя.

Атанас Зафиров разкри, че военните имат терзания и Българска социалистическа партия са съпричастни поради изнесените обстоятелства

Нинова посочи, че по всички дарения до в този момент България не е получила и лев заплащане от Европейския фонд.

“Всички внушения, че даваме нещо, против което получаваме европейски помощи и обезщетения, са неистина ”, ядоса се тя.

Соцлидерката означи, че вносителите на проекторешението Бойко Борисов, Делян Пеевски, Ивайло Мирчев и Кирил Петков не са били на съвещанието с цел да обяснят какво се прави. Според нея препоръчаният от тях текст дава “празен чек на държавното управление при закрити порти да взема решение какъв брой и какво да даде ”.

Българска социалистическа партия има различно концепция – към решението за подаяние да има конфиденциален анекс, и в него да се запишат бройките, които се дават

В залата е дадена информация какъв брой от ракетите са дефектни, стана ясно, че те са повече от 5%.

“Стойностите са разнообразни. Самото военно управление не знае действителната численост, която ще бъде дадена. Ако не бяхме поискали закритото съвещание, планът бе входиран без съответна численост ”, показаха от Българска социалистическа партия. И предвидиха, че по този метод под графата развалени и дефектни ракети на процедура е можело да бъде дарено цялото количество налични ракети.

Комплексите са със стабилен стаж, поради годината на придобиване, сбит бе Зафиров на опитите публицистите да научат някакви приблизителни стойности. Според него обаче сега те изпълнявали конституционните си отговорности да охраняват стратегическите обекти.

“Напуснахме залата. Това е величествен скандал и изменничество. Това е подигравка с парламентаризма, истината и националната сигурност ”, ядоса се Нинова.

“След като дадем зенитните ракети, комплексите стават ненужни. Следващата стъпка е да бъдат дарени и те. Това се случи през днешния ден на съвещанието. Това е изключителна форма на национално изменничество ”, разгласи Зафиров.

Той изясни, че протичащото се е част от процеса, почнал с встъпването на министър Тодор Тагарев. Според него става дума за обезкървяване и намаление на боеспособността на армията. В това число и посредством харчене на средства, които не усилват боеспособността й.

“Вместо да има пари за нова техника и хонорари, ние сме подготвени да ги дадем за градеж на нещо, което няма да ни потрябва, а в случай че ни потрябва – ще е за обслужване на непознати задачи ”, отговори той на въпрос обсъждана ли е базата в Кабиле.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР