БСП бележи ръст на подкрепата, наблюдава се реабилитация на ГЕРБ.

...
БСП бележи ръст на подкрепата, наблюдава се реабилитация на ГЕРБ.
Коментари Харесай

Доц. Росен Карадимов: БСП бележи ръст на подкрепата, арестът на Борисов мобилизира ГЕРБ

БСП бележи растеж на поддръжката, следи се реабилитация на ГЕРБ. Това съобщи доцент Росен Карадимов от Юридическия факултет на СУ в предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS.

Така той разяснява данните на Центъра за разбори и маркетинг, съгласно които, в случай че изборите са през днешния ден, в Народно събрание ще влязат 8 партии.

ГЕРБ имат 23%, партията на Кирил Петков - 21%, Българска социалистическа партия събират 11,8%, а Движение за права и свободи - 11,6 на 100. Пета се подрежда " Възраждане " с 8,7%, следват новата партия на Стефан Янев със 7,6%, Демократична България с 6% и Има Такъв Народ с 5,1%.

" Конструктивната съпротива почиства имиджа на ГЕРБ, карцерът на Борисов ги активизира и легитимира. Не е невероятно ГЕРБ да взе участие в коалиция след нови избори, даже ще бъде потребно. Още по тяхно време изостанахме в използването на ограниченията, които се забавяха. Сега се вижда чувство за безредица. Решава се не казусът, а следствията от него ", уточни Карадимов.

Според Карадимов в данните за " Български напредък " има причинност - когато започваш с нова политическа групировка, би трябвало да си натрупал институционален рейтинг.

" Управлението е едва и хората търсят опция. Партията на Янев е припозната като такава. Колкото повече кавги, толкоз повече електорална маса за " Български напредък ", " коменира Росен Карадимов.

" Около 10% може да е таванът на " Български напредък " на Стефан Янев, съвсем несъмнено ще влезе. Сегашната настройка не може да се повтори. Голям проблем е къде ще стои ГЕРБ. Не виждам коалиция, която да не може да се случи. Единствено " Възраждане " е надалеч да бъде позволена във властта, " съобщи от своя страна математикът и избирателен специалист проф. Михаил Константинов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР