bshВера Гоцева – Lomovera разкрива тайните на артистичните нощни пейзажи

...
bshВера Гоцева – Lomovera разкрива тайните на артистичните нощни пейзажи
Коментари Харесай

10 съвета как да спечелите категорията Good night в конкурса Huawei Next Image Awards

bshВера Гоцева – Lomovera разкрива тайните на артистичните нощни пейзажи и портрети
Снимането при ниска осветеност постоянно е било сложна задача, чието качествено осъществяване постоянно изисква дълготраен фотографски опит и потребление на професионална техника. Ниското и нетипично осветяване обаче дава голямо поле за креативност във фотографията, стига да разполагате с подобаващото устройство. Вече е допустимо да вършиме красиви и ясни нощни фотоси само благодарение на смарт телефон. Това до неотдавна налудничаво изказване бе потвърдено на особено проведения от Huawei на практика уъркшоп, воден от фотографката Вера Гоцева – Lomovera (https://www.instagram.com/lomovera/?hl=bg), в една от най-красивите български пещери „ Съева дупка “.

В разгара на проведения от Huawei световен конкурс за мобилна снимка Next Image Awards (http://campaign.consumer.huawei.com/bg), в който можете да участвате до 20 август, Вера Гоцева описа и показва скъпи препоръки, които мощно усилват възможностите за победа в неговите категории  Good Night, Nature и Faces. На първо място тя акцентира на концепцията, че нощната снимка е муден развой, мощно обвързван с вашия вътрешен свят и чувство за външния. Ето и нейните съществени на практика хрумвания и насоки, на които да стъпите и да започнете да експериментирате:
 rhdrОбектът ви би трябвало да е имобилен
Снимането на ниска светлина изисква известна устойчивост, в случай че задачата ви не е да извършите размазани фотоси, в които дефектът е резултат.
Снимайте без мълния против светлинен източник
Ако разположите обекта си пред някаква светлина, ще имате доста ефектни силуети. Снимането може да бъде в пъстър или монохромен режим, като в случай че желаете да подсилите резултата на контрастния контур, изберете черно-бялото.
Снимайте на мълния
Ако изберете да снимате със мълния, още веднъж против светлинен източник, ще получите изобретателни фотоси в градски жанр. Пробвайте това в градски условия.  Също пробвайте да вдигнете светкавицата над обекта.
 rbshНе снимайте единствено в режим
Опитайте да работите ръчно и снимайте в дълга експозиция. С малко повече процедура фотосите ви няма да са по-различни от тези на всеки Дългата експозиция ви разрешава да улавяте придвижвания.
Снимайте имобилен обект и рисувайте към него светлина
Тук към този момент ви е необходим режим и той е light-painting. Нека обектът ви е имобилен, а някой ви асистира с малко фенерче, рисувайки към обекта.
Не се опасявайте да бъдете изобретателни
В снимането на ниска свелтлина имаме няколко постоянни сюжета, от които е добре от време на време да бягате, търсейки собествения си глас. Слабата светлина е ваш асистент в опитите. Не забравяйте, че освен острата фотография е красива, само че и тази, в която няма нищо фокусирано, само че всичко ви издава.
Не зумвайте
Никога, в случай че не търсите съответен подробност. Снимането на ниска светлина е свръхчувствително към зуум-а. 5-кратният хибриден зуум на P20 Pro и трикратният на P20 са безупречни на дневна светлина и могат да допринесат за доста забавни фотоси и в ниска осветеност, само че в сложни светлинни условия, в случай че желаете да се приближите и това е допустимо, по-добре се разходете.
 rhdrСнимайте и в монохром
Черно-бялата снимка и нощта са неразривно свързани.
Снимайте на оптимално необятна бленда, изполвайки още веднъж ръчните настройки
Това ви дава централизиран обект и симфония от светлини или размазвания откъм гърба в боке резултат.
 bshСнимайте градски отблясъци в нощни локви
При постоянен нощен режим експериментирайте, снимайки в локви нощните градски светлини. Важното тук е да внимавате в композицията и да изберете кое е по-важно за вас – отражението или първоизточника, с цел да насочите фокуса натам.
 mdeКонкурсът Next Image Awards включва шест категории, в които можете да покажете своя гений – „ Nature ”,   “Faces ”, “Good Night ”, “Hello, Life ”, “Check In ” и “Story Board ”.
Но както всичко в изкуството, сред тях няма ясно дефинирана граница. И природата, и градските пейзажи получават друго обаяние нощем, а портретите с игра на светлината могат да създадат всяко лице доста по-интересно.

Желаещите да вземат присъединяване в състезанието имат опция да се записват до 20 август на адрес http://campaign.consumer.huawei.com/bg.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР