бщо седем криминално проявени лица на различна възраст са задържани

...
бщо седем криминално проявени лица на различна възраст са задържани
Коментари Харесай

Мнозина арестувани при акция срещу престъпността в Бургас

 бщо седем престъпно проявени лица на друга възраст са арестувани при извършената през днешния ден профилирана полицейска интервенция по противопоставяне на битовата престъпност, обхванала територията на бургаския квартал " Победа ".

При интервенцията, осъществена под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Бургас, от чиновници на отдел " Криминална полиция " при ОДМВР – Бургас, Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас и чиновници от Първо Районно ръководство – Бургас, са тествани голям брой адреси, населявани от престъпно проявените. Намерени и конфискувани са разнообразни движимости – предмет на закононарушения, измежду които домашен електроуреди, принадлежности, машини, медни кабели и проводници и други Към момента се открива съпричастността на арестуваните към осъществени в последните дни обири от частни домове и офиси, ситуирани на територията на Бургаска община.

Двама от арестуваните към този момент са с повдигнати обвинявания и мярка " задържане за период до 72 часа ". Едно от лицата е приведено в бургаския затвор с мярка задържане, постановена от Бургаски областен съд. Предстои повдигането на обвинявания по отношение на трима от мъжете, осъществили кражба с изключение на на територията, обслужвана от първо Районно ръководство – Бургас, и на територията на Второ Районно ръководство – Бургас.

Сред арестуваните има и 31-годишна престъпно проявена жена, осъществила през годините голям брой обири за набиране на финансови средства за закупуване на опиати. Тя е и съучастник на кражбата на осем бронзови и сребърни старинни монети и украшения, както и антични глинени предмети, експонирани в базата на Националната художествена академия в Ахтопол – така наречен " Гръцко учебно заведение ", осъществена дружно с 33-годишен бургазлия на 10.06 тази година към обяд. Двамата бургазлии проникнали в музейното здание през незатворен прозорец на приземното помещение, като сега на осъществяване на кражбата в постройката не е имало чиновници, които да препятстват реализирането на престъпното действие.

Чрез покачване на витринните стъкла бургазлиите откраднали скъпи монети и глинени предмети, които считали да пласират за набиране на парична средства за закупуване на наркотични субстанции. Голяма част от откраднатите културно-исторически експонати са открити и конфискувани от трети лица. Сред откритите полезности са бронзови и сребърни монети, железни сечива и част от оръжия и глинени обредни съдове и украшения /гривна, обеци и копчета/. Най-ценна измежду откраднатите експонати е антична сребърна монета /тетрадрахма на Месембрия - II в. прочие Хр./ с лика на Александър Велики.

В хода на интервенцията е арестувано и " муле ", осъществило на 30.06 тази година. телефонна машинация по отношение на 60-годишна жена от бургаския комплекс " Изгрев " за сумата от 7 500 лева и 20 грама златни украшения. Измамата е осъществена по класическата скица " оказване на подпомагане на полицейски чиновници за задържане на телефонни измамници ". Задържаният е на 19 години от поморийското село Бата.

По думите му след взимане на парите и златни украшения, с таксиметров автомобил се придвижил до Арбанаси, където на преднамерено място в гориста околност оставил взетите от излъганата движимости. В резултат на бързите полицейски дейности на чиновници от отдел " Криминална полиция " – Бургас и Пето Районно ръководство - Бургас парите и златото са открити и ще бъдат върнати на излъганата бургазлийка. Спрямо обвинения през днешния ден следва разглеждане на импортираното от Районна прокуратура Бургас искане за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР