Брюксел. Западните държави не са научили урока от трагедията в

...
Брюксел. Западните държави не са научили урока от трагедията в
Коментари Харесай

ТАСС: От постоянното представителство на Русия в НАТО заявиха, че Западът не си е научил урока от трагедията в Югославия

Брюксел. Западните страни не са научили урока от нещастието в Югославия, която се е развила тъкмо преди 20 години, когато тази страна е била бомбардирана от НАТО. Тази позиция беше изразена пред съветските публицисти в неделя в Постоянното посланичество на Русия при НАТО, предава TACC .
" 24 март сигурно е трагична дата в актуалната европейска история. На този ден, тъкмо преди 20 години, изкушението да се вземат решение най-сложните, извънредно чувствителни междуетнически и междурелигиозни проблеми в Югославия, не посредством усърдни дипломатически старания, а посредством елементарни и бързи способи на " силова хирургия " - заобикаляйки интернационалното право и без глобата на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи Постоянното посланичество на Русия. “Тогава, вследствие на бомбардировките и ракетните офанзиви, сериозна гражданска инфраструктура беше унищожена, цивилни жертви на НАТО станаха " съпътстващи вреди ". Не може да се откри пояснение и за удара по посолството на Китай ".
Руската задача при НАТО акцентира, че " капацитетът на спора в района остава, както и казусът с интернационалното признание на Косово. " " За страдание, както демонстрираха дейностите в Ирак и Либия, уроците от тези трагични събития на Балканите в никакъв случай не бяха взети под внимание ", съобщи съветската задача.
Според западни данни, оповестени от Human Rights Watch, вследствие на бомбардировките са починали към 500 цивилни и към хиляда бойци. Според сръбски данни към две хиляди цивилни са станали жертви на бомбардировките и няколкостотин души са изчезнали, а броят на военните жертви също се прави оценка на към хиляда. Военно-промишлената инфраструктура на Сърбия беше съвсем изцяло унищожена, повече от 1500 обитаеми места, 60 моста, 30% от всички учебни заведения и към 100 паметника бяха унищожени. Материалните вреди от бомбардировките се правят оценка сред 30 и 100 милиарда $, някои обекти не са възобновени и до през днешния ден.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР