Брюксел. Западните Балкани се намират в сърцето на Европа и

...
Брюксел. Западните Балкани се намират в сърцето на Европа и
Коментари Харесай

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Западните Балкани са особено важни за противодействието на трафика на мигранти, организираната престъпност и тероризма

Брюксел. Западните Балкани се намират в сърцето на Европа и този район е изключително значим за противодействието на трафика на мигранти, проведената престъпност и тероризма. Затова е значимо да държим тясно съдействие с тези страни и да ги приобщим към нашите общи полезности. Това ще спомогне да не позволим политически и ценностен вакуум в района. Това съобщи ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време дебатите по Многогодишното обмисляне на Европол за 2019-2021 година в границите на съвещанието на Съвместната група за парламентарен надзор на Европол. Събитието се организира в Европейския парламент в Брюксел, като в състава на водената от Цветанов българска делегация влизат още ръководителят на Комисията за надзор над службите за сигурност Димитър Лазаров и Филип Попов, също член на Комисията, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
По време на своето изявление Цветанов изрази мнение, че приобщаването на Западните Балкани към Европейски Съюз е най-естественият и верен път. „ Това може да се случи точно посредством наличие, връзка и взаимно потребни на практика стъпки, които да носят забележими изгоди за тези страни и сигурността на техните жители “, изясни той.
В тази връзка ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред приветства декларирания ангажимент на Европол да продължи да развива предпочитано съдействието с района на Западните Балкани, с които към този момент има подписани редица оперативни съглашения. „ Радостен съм от поръчката на Европол, че ще продължи да поддържа и районните начинания в Западните Балкани “, показа той.
Цветан Цветанов акцентира, че е значимо Агенцията да регистрира ролята на съдействието с Турция в подтекста на миграционната и бежанска рецесия.
Във връзка с Програмния документ на Европол за 2019-2021 година, Цветанов изрази мнение, че той показва една добре обоснована стратегическата визия за развиването на организацията. Той акцентира обаче нуждата от обезпечаване на задоволителен финансов запас за положителното действие на Агенцията.
В края на своето изявление ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред повдигна въпроса дали Европол има проект за деяние и какви са разновидностите за оперативно съдействие с Англия след Брекзит. „ Макар и този въпрос да не е залегнал в Програмния документ, той е от стратегическо значение, тъй като в общ интерес е да не се стигне до осезаема загуба на оперативни качества след излизането на Англия от Европейски Съюз “, разяснява Цветанов.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР