Брюксел. Вицепредседателят на Европейската комисия Франс Тимерманс се срещна в

...
Брюксел. Вицепредседателят на Европейската комисия Франс Тимерманс се срещна в
Коментари Харесай

NewEurope: Бойко Борисов и Франс Тимерманс обсъдиха Балканите и ратифицирането от страна на България на Истанбулската конвенция

Брюксел. Вицепредседателят на Европейската комисия Франс Тимерманс се срещна в София с българския министър-председател Бойко Борисов, с цел да обсъдят утвърждението в страната на Истанбулската спогодба. Документът е утвърден от всички страни в Европейски Съюз като се изключи България, написа NewEurop.
Тимерманс е сериозно надъхан към България, която е поела ротационното председателство в Съвета на Европейски Съюз, само че към момента е обект на брюкселския Механизъм за съдействие и инспекция дружно с Румъния.
„ Ние виждаме напредък в разнообразни сфери, само че към момента е нужна работа. Надявам се българското държавно управление да приложи плануваните промени и да заобикаля занемаряване в уговорките си, с цел да се постави завършек на мониторинговия механизъм “, съобщи Тимерманс през 2017 година Българското председателство бележи първият път, в който страна под механизма поема позицията.
Тимерманс и Борисов разискаха обстановката със сигурността в Западните Балкани, миграцията и връзките сред Европейски Съюз и Турция.
„ Миграцията е един от най-сериозните проблеми, с които би трябвало да се оправим. Не съм склонен с обвиняванията, че механизмът за разпределението се е провалил “, съобщи Тимерманс. Той добави, че Съюзът се нуждае от по-широка тактика за справяне с мигрантите.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР