Брюксел. Видео на страницата българския премиер в социалната мрежа Фейсбук“

...
Брюксел. Видео на страницата българския премиер в социалната мрежа Фейсбук“
Коментари Харесай

POLITICO: Тимерманс, Бойко Борисов и изкуството на преговорите зад кулисите

Брюксел. Видео на страницата българския министър председател в обществената мрежа „ Facebook “ предложи взор на диалозите, които нормално се организират зад кулисите, написа европейската редакция на авторитетното издание POLITICO , показано без редакторска интервенция.
Късно в неделя вечерта, в разгара на среща на върха на Европейски Съюз, претендентът за ръководител на Европейската комисия Франс Тимерманс и българският министър председател Бойко Борисов се срещнаха за другарски диалог. Тиммерманс, холандски социалдемократ, търсеше поддръжка за кандидатурата си за председател; Борисов се възползва от опцията да подчертае какво желае България от Брюксел.
Разговорът им предложи необичаен взор върху метода, по който се водят тези диалози, както се излъчваше на страницата на българския водач в обществената мрежа „ Facebook “ - до момента в който Тиммерманс не предложи да се прекрати излъчването.
Борисов е член на дясноцентристката Европейска национална партия (ЕНП), преобладаващата политическа мощ на континента от десетилетия. Но Манфред Вебер, претендентът на ЕНП за ръководител на Европейската комисия не съумя да получи поддръжка, което накара немския канцлер Ангела Меркел да предложи договорка, която да даде поста на Тиммерманс. Тази концепция не се понрави на доста водачи на ЕНП, само че Борисов изглеждаше отворен за диалози.
" В момента се прави компромис - Вебер ще поеме Народното събрание и Вие ще вземете Комисията, тъй че желаех да чуя от вас ", сподели Борисов пред холандеца, откакто се поздравиха с прегръдка в дипломатическата задача на България в Европейски Съюз. " Работихме отлично през годините. "
Тимърманс кимна в символ на единодушие, повтаряйки българската дума за прелестно - " прелестно. "
Тогава Борисов показа лист с " това, което е значимо за нас " - в това число проектите за интернационален газов хъб в България, желанието на София да се причисли към Шенгенската зона на Европейски Съюз и наблюдението на Европейски Съюз, която следи напъните на България за битка с корупцията (което българското държавно управление се надява Брюксел да приключи).
" Исках да Ви видя да обсъждате тези неща ", сподели Борисов пред Тиммерманс.
Въпреки че Тиммерманс не е член на политическото му семейство, Борисов - някогашен телохранител и пожарникар, който господства в българската политика - допуска, че това няма да бъде спънка.
" Който ще надделее в този случай не е от такова значение. Честно казано, Вебер има дълготраен опит в Народното събрание, до момента в който Вие имате повече опит в Комисията, като първи вицепрезидент ", сподели Борисов.
" Има някои държави-членки на Европейски Съюз в Централна и Източна Европа, които имат известни опасения, само че аз им споделих, че имам вяра във Вашата честност, " добави Борисов, явно базирайки се на рецензии от страни като Унгария и Полша, които са упреквани от Тимерманс за оттегляне от върховенството на закона.
Борисов съобщи, че е разискал кои би трябвало да получат най-високите постове в Европейски Съюз с Меркел, както и с водачите на Испания, Франция и Холандия.
" Днес ние разговаряхме с Педро (Санчес), Еманюел (Макрон), (Марк) Рюте, Ангела (Меркел) и други сътрудници, че е доста по-добре да излезе с решение, в сравнение с да се упорства ", сподели той.
Тимърманс отговори: " Да, склонен съм. Мисля, че постоянно сме работили доста добре. Винаги съм бил прям и почтен с Вас и постоянно съм изразявал възхищението си от това, което вършиме в битката против проведената престъпност във Вашата страна. Имаме доста откровени полемики. Това е основата, на която оценявам нашето другарство. "
Тогава Тимерманс се обърна към камерата. " Не съм сигурен, че би трябвало да записваме всичко това ", сподели той.
В този миг излъчването прекъсна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР