Брюксел. Вероятният наследник на Федерика Могерини като ръководител на дипломацията

...
Брюксел. Вероятният наследник на Федерика Могерини като ръководител на дипломацията
Коментари Харесай

РИА Новости: Жозеп Борел призна, че санкциите се използват като геополитическо оръжие

Брюксел. Вероятният правоприемник на Федерика Могерини като началник на дипломацията на Европейски Съюз, испанецът Жозеп Борел, признава, че глобите се употребяват като „ оръжие “ в актуалните интернационалните връзки, цитира думите му РИА Новости .
Кандидатурата на ръководителя на испанското външно министерство беше контрактувана от водачите на Европейски Съюз за претендент за поста на Могерини, чийто мандат изтича в края на октомври. За утвърждение на нова служба Борел би трябвало да утвърждението на Екологичен потенциал, като чуването ще се организира през октомври.
" Съвременните геополитически спорове пораждат основно не в окопите на бойното поле, а най-много в киберпространството и други области, като се стартира от търговията, икономическата и паричната политика и се приключи с достъп до първични материали. В качеството на оръжия се употребяват хакерски атаки и хибридни офанзиви, наказания, мита, обезценяване на валута и насилствен трансфер на технологии “, споделя претендентът в писмени отговори на въпроси от Европейския парламент.
В същото време политикът не посочи какви тъкмо наказания има поради и дали европейските ограничаващи ограничения дават отговор на личното му определение.
Наследникът на Могерини има вяра, че „ е станало жизненоважно да използваме всички принадлежности на Европейски Съюз, в частност лостовете, предоставени от редица наши вътрешнополитически процедури, в случай че желаеме да станем участник в международната политика, а освен длъжник “.
По-рано заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко означи, че Европейският съюз, вплетен в геополитическа игра, е издигнал вододел, „ предизвикал украинската рецесия през 2014 година с опит да сложи нашите съседи пред неестествен избор сред Русия и Европейски Съюз “. Последиците от нелегитимните едностранни наказания на Европейски Съюз нанесоха обилни вреди на двустранните връзки с Русия, означи той, цитира думите му организацията.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР