Брюксел. Във вторник, 20 юни, от 16.00 до 19.00 ч.

...
Брюксел. Във вторник, 20 юни, от 16.00 до 19.00 ч.
Коментари Харесай

ЕП: Изслушване на кандидата за комисар по въпросите на цифровата икономика

Брюксел. Във вторник, 20 юни, от 16.00 до 19.00 ч. българско време ще се състои обществено чуване на българския претендент за комисар Мария Габриел, се споделя в известие от пресслужбата на Екологичен потенциал.
Мария Габриел, която беше номинирана от ръководителя на Европейската комисия за комисар с сектор цифрова стопанска система и цифрово общество, ще бъде изслушана от няколко парламентарни комисии за оценяване на нейната дарба да заема тази позиция. Парламентът ще гласоподава в пленарна зала през юли дали да утвърди нейното встъпване в служба, или не.
Изслушването ще бъде водено от комисията по индустрия, проучвания и енергетика (ITRE) и просвета и обучение (CULT). Комисиите по вътрешен пазар и по правни въпроси и цивилен свободи също са асоциирани към полемиката.

Кога: вторник, 20 юни, от 16.00 до 19.00 ч. българско време
Къде: постройка József Antall (JAN), зала 2Q2, Брюксел

Следващи стъпки

Координаторите на комисиите ITRE и CULT ще се срещнат в сряда, 21 юни, когато ще обсъдят резултата от чуването, с цел да могат техните ръководители, надлежно Йежи Бузек и Петра Камереверт, да осведомят ръководителя на Народното събрание за тяхното решение.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР