Брюксел. Върховният представител по въпросите на външните работи и сигурността

...
Брюксел. Върховният представител по въпросите на външните работи и сигурността
Коментари Харесай

Мая Коциянчич: Федерика Могерини остава единствения посредник в диалога Белград – Прищина

Брюксел. Върховният представител по въпросите на външните работи и сигурността на Европейския съюз Федерика Могерини остава единственият медиатор в разговора сред Белград и Прищина. и Франция, съобщи нейният представител Мая Коциянчич, представен от македонското електронно издание „ Локално “ .
Тя споделя, че приветства всеки ангажимент в поддръжка на разговора, подпомаган от Европейски Съюз, в това число допустима нова среща, и акцентира, че Могерини извършва задачата си.
„ Нашите контакти не престават. Например Върховният представител ще взе участие в среща на водачите в границите на процеса Бърдо-Бриони в Тирана на 8 и 9 май. Тя е подготвена още веднъж да призове за разговор. Ясно е също по този начин, че държавното управление на Косово би трябвало да отстрани митата, с цел да даде опция за бързо възобновяване на разговора “, сподели Коциянчич.
Говорейки за извършената в Берлин среща на върха, Коциянчич акцентира, че тази среща дава опция за неофициален продан на отзиви, които са открити и почтени.
„ На срещата беше даден значим сигнал за уговорката на двете държави-членки, Германия и Франция, дружно с други, за продължение на разговора сред Белград и Прищина с по-голяма заинтригуваност, сподели Коциянчич.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР