Брюксел. Световното първенство по футбол е изключително значимо събитие в

...
Брюксел. Световното първенство по футбол е изключително значимо събитие в
Коментари Харесай

Protothema: Ердоган, Мей, Меркел и Рама гледат Световното първенство на телефона на Чавушоглу

Брюксел. Световното състезание по футбол е извънредно значимо събитие в международен мащаб и доста малко остават безразлични към него. Това важи и за международните водачи на срещата на върха на НАТО, които бяха на работна вечеря в сряда вечерта, до момента в който течеше полуфиналната борба сред Хърватия и Англия. Когато мачът навлезе в продължения и Хърватска поведе в 109-ата минута, участниците в срещата не устояха и насочиха вниманието си към футболната среща, написа електронното издание на гръцкия вестник Protothema .
Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган, немският канцлер Ангела Меркел, английският и албанският министър председатели Тереза Мей и Еди Рама се събраха в полукръг към турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който беше пуснал живо предаване от дуела на мобилния си телефон. Към тях се причислиха още доста високопоставени публични лица и всички те станаха очевидци по какъв начин Хърватия влезе в историята с класирането си за финала на Мондиала.
След последния съдийски сигнал Ердоган, Меркел и Рама се пробваха да утешат Мей за загубата на Англия.
Мачът стартира доста добре за Англия с гол на Киърън Трипиър от свободен удар в 5-ата минута. През второ полувреме обаче Хърватия откри сили да изравни с попадение на Иван Перишич в 68-ата минута и да обърне с решаващия гол на Марио Манджукич през втората част на продълженията.
Балканският тим ще срещне Франция във финала на Световното състезание на стадион Лужники в Москва на 15 юли.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР