Брюксел. Сигурността е в основата на запазването на нашите общи

...
Брюксел. Сигурността е в основата на запазването на нашите общи
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Сигурността е в основата на запазването на нашите общи европейски и демократични ценности

Брюксел. Сигурността е в основата на запазването на нашите общи европейски и демократични полезности. Ето за какво един от главните цели на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз бе точно сигурността. Географски и политически сигурността и стабилността на Европейски Съюз са свързани и с района на Западните Балкани, по тази причина и тематиката за съдействието с тези страни би трябвало да остане в дневния ред на Европол. Това съобщи ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на съвещание на Съвместната група за парламентарен надзор на Европол. Това оповестиха от партията . Събитието се организира в Европейския парламент в Брюксел, като по време на него Цветан Цветанов направи доклад на целите на българското европредседателство в бранш „ Сигурност “ и тяхното осъществяване. В състава на водената от Цветанов българска делегация на съвещанието на Съвместната група за парламентарен надзор на Европол, влизат още ръководителят на Комисията за надзор над службите за сигурност Димитър Лазаров и Филип Попов, също член на Комисията.
В рамките на своето изявление, Цветан Цветанов благодари на Австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз за обезпечената последователност на българските цели в областта на вътрешните работи. „ Ние работихме интензивно за постигането на консенсус по тематиките миграция, политика за леговище и ефикасни политики за реадмисия. Също по този начин работихме за уравновесен метод сред краткосрочни и дълготрайни ограничения, ориентирани към източниците на миграцията, ефикасен надзор по границите, като бе регистриран добър продан на информация сред обособените органи “, заяви Цветанов.
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред посочи, че в границите на Българското председателство бе реализирано единодушие по трите регламента за Шенгенската осведомителна система, с които се уголемяват функционалностите на системата, както и бяха финализирани договарянията по регламента за разширение пълномощията на Европейската организация за оперативно ръководство на широкомащабни осведомителни системи.
„ Също по този начин стартира използването на новия политически цикъл за битка с тежката и проведена престъпност 2018 – 2021, като в тази връзка бяха подхванати голям брой начинания. Бяха инициирани голям брой полемики за противопоставяне на тероризма, на които беше изработен обзор на положителните практики в тази област “, осведоми Цветанов. Той акцентира, че всички тези тематики ще останат предпочитани за България и при реализирането на контролните й функционалности в Съвместната група за парламентарен надзор на Европол.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР