Брюксел ще създаде в най-близко бъдеще алтернативен платежен канал за

...
Брюксел ще създаде в най-близко бъдеще алтернативен платежен канал за
Коментари Харесай

ЕС скоро създава платежен канал, позволяващ на Иран да заобикаля санкциите на САЩ

Брюксел ще сътвори в най-близко бъдеще различен платежен канал за улеснение на финансовите покупко-продажби и транзакции сред Европейския съюз и Иран , с цел да бъдат заобикаляни глобите на Съединени американски щати. Това разгласи ръководителят на европейската дипломация Федерика Могерини, представена от международните осведомителни организации.

" Очаквам този инструмент да бъде основан през идващите седмици преди края на годината като метод за отбрана и поощряване на законния бизнес ", посочи Могерини пред публицисти.

 Кривият мерник на американските наказания против Иран
Кривият мерник на американските наказания против Иран

Де го удряш, де се пука, би споделил народът, а пък Мартин Табаков перефразира: да погнеш аятолах, да хванеш шейх.

Европейският съюз обмисля способи да продължи да прави бизнес с Техеран и да заобиколи американските стопански наказания, откакто Вашингтон се отдръпна от нуклеарното съглашение, подписано сред Иран и международните сили и възвърне икономическите наказания против Ислямската република.

През ноември Европейски Съюз предложи основаването на клирингова къща, или сдружение със особено предопределение, с цел да се улеснят финансовите транзакции с Иран. Предложението не беше прокарано, откакто нито една страна от Европейски Съюз не се съгласи да одобри подобен механизъм от боязън от наказания, които Вашингтон вероятно би могъл да предприеме против тях.

 Санкциите на Съединени американски щати против Иран се провалиха, удовлетворен Рохани
Санкциите на Съединени американски щати против Иран се провалиха, удовлетворен Рохани

Американските наказания са част от психическата война

Досега Франция и Германия се отхвърлиха да бъдат страни домакини на сдружение със особено предопределение. В същото време огромните сили в Европейски Съюз възнамеряват да окажат по-голям напън върху Люксембург и Белгия, с цел да бъдат домакини на централата на въпросното сдружение, откакто Австрия отхвърли настояването да менажира плана. Както Белгия, по този начин и Люксембург намекнаха за подозрение по въпроса.

Малко откакто американския президент Доналд Тръмп отдръпна Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Иран, водачите на Европейския съюз задействаха законодателство, забраняващо на фирмите от Общността да се преценяват с американските наказания против Техеран.

Мярката обаче не съумя да попречи европейски компании колоси като Total, Volkswagen, Daimler, Peugeot, Renault и Siemens да изоставен страната. Европейските мултинационални компании са доста по-загрижени за загубата на американския пазар, в сравнение с възможните санкции, които биха могли да отнесат от Брюксел за напускането на Иран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР