Брюксел ще отхвърли искане на Великобритания за сключване на споразумение,

...
Брюксел ще отхвърли искане на Великобритания за сключване на споразумение,
Коментари Харесай

ЕС няма да осигури дългосрочен достъп на Лондонското сити до пазара

Брюксел ще отхвърл и искане на Англия за подписване на съглашение, което дълготрайно ще подсигурява достъп на Лондонското сити до пазара на Европейски Съюз.

Това заяви основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние по време на спор в Европейския парламент за проектомандата на Европейската комисия за търговски договаряния сред Лондон и Брюксел.
 Брюксел напомни на Борис Джонсън, че няма „ австралийски” търговски модел
Брюксел напомни на Борис Джонсън, че няма „ австралийски ” търговски модел

Според нея 27-те страни членки на Европейски Съюз оферират на Лондон " нещо, което, в никакъв случай не сме предложили преди на никого

Това значи, че едно от настояванията на Англия е отхвърлено незабавно.

Барние акцентира, че Европейски Съюз ще подсигурява равнопоставеност за избрани браншове в областта на финансовите услуги. Но той акцентира, че няма да има " всеобща, без предварителни ограничавания " равнопоставеност във финансовите услуги.

Европейски Съюз ще резервира надзор, означи той и прикани Англия да не се " заблуждава " по отношение на финансовите услуги.

Мишел Барние означи, че преходният интервал в съглашението за Брекзит може да бъде удължено с една-две години.

Ако не бъде удължено, както Англия разгласи, че не желае, Обединеното кралство ще приключи осъществяването на отговорностите си към Европейски Съюз в края на годината. Това е изборът на Англия. Ще има последици, предизвести той.

Барние сподели още, че на други търговски договаряния, в случай че съглашение не може да бъде реализирано, лишава повече време. Споразумението с Канада лиши 7 година В същото време статуквото се резервира. Но при тези диалози, в случай че няма съглашение, статуквото няма да се резервира.

В края на 2020 година Англия ще напусне единния пазар и митническия съюз и ще се върне към разпоредбите на Световната комерсиална организация . Европейски Съюз ще би трябвало да наложи инспекции, квоти и мита върху английска продукция. Това ще се случи, в случай че двете страни не се договорят по време на наложеното от английския министър председател лимитирано време, акцентира Барние.

Мишел Барние чака новият мандат за договаряния да бъде утвърден на 25 февруари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР