„Брюксел ще бъде нападнат утре в 6 вечерта на площад

...
„Брюксел ще бъде нападнат утре в 6 вечерта на площад
Коментари Харесай

Полицията в Брюксел е на крак! Всеки момент в града се очаква да бъде извършен атентат

„ Брюксел ще бъде атакуван на следващия ден в 6 вечерта на площад Гран Плас от мъж с блуза в неонов цвят “. Това известие, написано на стената на постройката на Европейския парламент в Белгийската столица, подвигна на крайник полицията в града.

В момента управляващите изследват случая и са иззели записите от видеокамерите към постройката, с цел да открият създателя на посланието. То е подписано с името Абдула Хакими, като не е несъмнено, че това е същинско име.

Menace d’attaque terroriste ce mercredi soir au centre de #Bruxelles.
C’est en tout cas le message inquiétant taggé hier sur le mur virtuel du Parlerment européen.
La police belge et les services de sécurité Européens ont été immédiatement avertis.#Alerte #Europe #Bruxelles pic.twitter.com/DWGYjCwfSS
— Emmanuel Foulon (@efoulon1) June 26, 2019
Страховитото обръщение беше публикувано в обществените мрежи от Еманюел Фулон, който работи е Европарламента. Съобщението е оставено през вчерашния ден към 17.30 ч. вечерта, а опасността е отправена за през днешния ден.

В тази връзка българският дипломат в Белгия Мая Добрева насочи зов към сънародниците ни, работещи в институциите в Брюксел: Уважаеми сътрудници, Във връзка с отправени на уеб страницата на Екологичен потенциал терористични закани, чиято меродавност към момента се изследва от способените белгийски органи, апелирам всички вие, членовете на фамилиите ви и околните ви, пребиваващи дружно с вас, да провявявате нараснала зоркост на публични места в Брюксел в околните часове и дни, като по опция да се заобикаля центърът на града – Grand Place и покрайнините.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР