Брюксел се стреми към цялостно споразумение за успешно излизане на

...
Брюксел се стреми към цялостно споразумение за успешно излизане на
Коментари Харесай

ЕС се стреми към цялостно споразумение за Гърция до юни

Брюксел се стреми към изцяло съглашение за сполучливо излизане на Гърция от програмата на Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ) и това се чака да стане до съвещанието на Еврогрупата на 21 юни, оповестява в. " Вима ", представен от Българска телеграфна агенция.

Според вестника съглашението за Гърция ще включва облекчение на нейния дълг, тактика за развиване и за контрол над страната след отдръпването й от избавителните пограми.

В Брюксел преценят, че Гърция е на правилен път, с цел да излезе сполучливо от програмата на ЕСМ през август, когато изтича нейният период, само че показват някои опасности за страната.

А тези опасности са свързани с външни фактори (например със съществуващата раздразнителност на пазарите, с геополитически процеси и други), с резултатите от стрес тестванията на гръцките банки, които ще бъдат оповестени на 5 март и с осъществяването на 88-те предписани от кредиторите ограничения за осъществяване от държавното управление в Атина в границите на последния, четвърти обзор на избавителната стратегия, който би трябвало да завърши през юни, отбелязва изданието. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР