Брюксел. През последните години създаването на работни места се повиши,

...
Брюксел. През последните години създаването на работни места се повиши,
Коментари Харесай

Светлана Ангелова, ГЕРБ: Нивото на безработица в ЕС достигна рекордно ниски нива

Брюксел. През последните години основаването на работни места се увеличи, а заетостта продължава да се усилва. Основните индикатори на пазара на труда се усъвършенстват. Процентът на безработицата се приближава до най-ниското си ниво в исторически проект – 6.8% през 2008 година Това съобщи в Брюксел националният представител от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по труда, обществената и демографската политика Светлана Ангелова на Интерпарламентарната конференция за непоклатимост, икономическа съгласуваност и ръководство в Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Двудневният конгрес, проведен от Европейския парламент и Народното събрание, е третото събитие в границите на парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
„ Въпреки че всички страни демонстрират усъвършенстване, към момента се следят доста основни разлики. В доста държави-членки равнището на претовареност към момента не може да се възвърне от рецесията “, означи зам.-председателят на Социалната комисия. По думите на Светлана Ангеловa предприемането на съответни ограничения за развиването на човешкия капитал и основаването на повече благоприятни условия за претовареност са от основно значение за превръщането на провокациите във благоприятни условия. „ Важна стъпка в тази тенденция бе приемането на Европейския дирек на обществените права, който би трябвало да обезпечи нови и по-ефективни права за жителите “, разяснява националният представител от ГЕРБ.
„ Неравенствата в страните-членки на Европейски Съюз е основен въпрос, който от ден на ден стои на дневен ред и предстои на обсъждане. Според Съвместния отчет по заетостта брутният наличен приход на семействата в Европейски Съюз се усилва. Въпреки това обаче в страните от Алианса съществуват обилни разлики в каузи от популацията, изложено на риск от беднотия. В България този % е 30 “, сподели още зам.-председателят на Социалната комисия.
Според Светлана Ангелова следените разлики сред държавите-членки в обществената сфера се дължат не толкоз на пропуски в европейските и национални политики, а по-скоро на другите стопански условия. „ Тези национални специфики би трябвало наложително да бъдат регистрирани от Европейския дирек “, безапелационна бе тя.
„ Последните години се отличават с увеличаващо неравноправие във връзка с приходите, както в развитите стопански системи, по този начин и в развиващия се свят. Според Коефициента на Джини това неравноправие през 2016 година доближи най-високото си равнище – 38% “, изясни Ангелова и добави, че с цел да се понижат тези неравенства – би трябвало да се открият справедливи минимални хонорари. „ Този най-малко обаче би трябвало да бъде избран на такова ниво, което би основало тласъци за работа “, акцентира депутатът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР