Брюксел. Преговорите за членство на Турция в Европейския съюз могат

...
Брюксел. Преговорите за членство на Турция в Европейския съюз могат
Коментари Харесай

NewEurope: Комисията за външни работи към ЕП смята, че промените в турската конституция могат да замразят преговорите за членство на Турция в Европейския съюз

Брюксел. Преговорите за участие на Турция в Европейския съюз могат да бъдат замразени, в случай че предлаганите промени в турската конституция се осъществят, предава NewEurope.
Това счита Комисията за външни работи към Европейския парламент, която организира съвещание по този въпрос.
Евродепутатите означават в годишния си отчет за напредъка на Турция, че 2016 година е изключително сложна за страната, поради войната в Сирия, бежанската рецесия, както и проваления опит за прелом.
Резолюцията им признава смисъла на положителните европейско-турски връзки, както и поддържането на градивен и отворен разговор. Евродепутатите от комисията предложиха развиването на Европейско-турския митнически съюз, посредством вписването на човешките права и фундаменталните свободи като част от новото съглашение.
Евродепутатите от Комисията за външни работи към Екологичен потенциал считат, че ограниченията, които турското държавно управление е взело с цел да отговори на несполучливия прелом са непропорционално огромни.
Взимайки поради скорошния турски референдум, както и разширението на президентската власт, от Комисията за външни работи приканиха Европейската комисия и националните държавни управления на Европа „ да прекратят договарянията за участие на Турция без закъснение, в случай че конституционната промяна бъде въведена без промени “.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР