Брюксел. Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова участва

...
Брюксел. Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова участва
Коментари Харесай

Даниела Дариткова участва в среща на председателите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти

Брюксел. Председателят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова взе участие в 30-ата среща на върха на ръководителите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти. Форумът се организира в Европейския парламент в Брюксел. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .

В рамките на събитието Даниела Дариткова беседва с първия заместник-председател на Европейския парламент Мърейд Макгинес, с ръководителя на Комисията за външни работи на Екологичен потенциал Дейвид Макалистър, със заместник-председателя на Групата на ЕНП Евангелос Меймаракис, с евродепутата Естебан Гонзалес Понс. Тя ги срещна с политическата конюнктура в България и с работата на Народното събрание. Д-р Дариткова посочи работата на Народното събрание по приемането на държавния бюджет за 2020 година, в който са заложени повече средства в предпочитаните за страната браншове като обучение, защита, опазване на здравето, пенсионна политика и политика по приходите. Председателят на ПГ на ГЕРБ показа пред своите сътрудници и резултатите от провелите се тази година европейски и локални избори в България, на които Политическа партия ГЕРБ завоюва безапелационни победи.

Срещата на ръководителите на парламентарни групи от ЕНП дава опция на участниците да обменят опит и хрумвания, което е изключително значимо в миг, когато популистите в Европа не престават с опитите си да разширят въздействието си.

По-късно в работната среща ще вземат участие ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и еврокомисари, измежду които и българският комисар по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР