Брюксел. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с българския

...
Брюксел. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с българския
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева проведе работна среща с българския еврокомисар, отговарящ за цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел

Брюксел. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беседва с българския еврокомисар, отговарящ за цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Работната намира се организира в постройката на Европейската комисия в Брюксел. По време на диалога ръководителят на Народното събрание и еврокомисарят оцениха високо главния приоритет на Българското председателство – европейската вероятност пред Западните Балкани. Цвета Караянчева и Мария Габриел се сплотиха към извода, че страните от района би трябвало да бъдат оценени съгласно напъните, които поставят, и промените, които осъществят.
Европейската вероятност пред страните от Западните Балкани е спомагателна гаранция за сигурността както в района, по този начин и в цяла Европа, бе споделено на диалога. Българският еврокомисар оцени високо идната среща в България, отдадена на парламентарния надзор върху работата на Европол. Мария Габриел акцентира, че за нея ще бъде наслаждение да се включи в работата на форума дружно с еврокомисаря, отговарящ за Съюза на сигурност Джулиан Кинг.
Цвета Караянчева поздрави българския еврокомисар за сполучливата й работа в областта на цифровата стопанска система и цифровото общество.
Мария Габриел акцентира нуждата от повече средства в идната многогодишна финансова рамка в частта за цифровизация и сложи главен акцент върху цифровите умения, киберсигурността и суперкомпютрите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР