Брюксел. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, известен със своеобразното

...
Брюксел. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, известен със своеобразното
Коментари Харесай

РИА Новости: Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер в Брюксел

Брюксел. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, прочут със своеобразното си възприятие за комизъм, този път бе махленски в неподобаващо държание при другарство с жена, предава РИА Новости .
Както оповестява вестник De Morgen, в петък 60-годишният началник на изпълнителната гилдия на Европейския съюз, при идването си на срещата на водачите на Европейски Съюз в Брюксел леко разроши косата на заместник-ръководителя на протокола на Европейска комисия Пернила Сьолин с ръка.
„ Имиджът на Европейски Съюз сега не е най-хубавият. Можеше да минем така и така, поради идните след няколко месеца майски избори (за Европейски парламент) “, цитира думите на неизвестен източник от Европейски Съюз изданието.
Той означи също, че към този момент всички са привикнали към „ некомформисткия комизъм “ на Юнкер, само че това в този момент е било изключително несвоевременно.
„ Тя (Сьолин) работи в неговата (на Юнкер) работа и не е в положение да каже „ не “ – означи чиновникът.
Вестникът припомня, че това не е първият сходен случай. През февруари на пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург другарски разроши косата на някогашния белгийски министър председател Ги Верхофстад.
По мнението на експерта по европейска политика от Университета в Гент Хендрик Вос, Юнкер „ към този момент няма работа и не му следва да се преизбира и за това в този момент може да бъде подобен, какъвто желае “.
Неотдавна ръководителят на Европейска комисия разгласи, че няма да се кандидатира за нов мандат, а пълномощията му изтичат през есента на 2019 година.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР