Брюксел. По време на срещата си в Люксембург на 19

...
Брюксел. По време на срещата си в Люксембург на 19
Коментари Харесай

Reuters: ЕС обмисля възможността за мисия за сигурност в Ирак след падането на Мосул

Брюксел. По време на срещата си в Люксембург на 19 юни 2017 година външните министри от Европейски Съюз обявиха, че Съюзът обмисля опцията да изпрати нова задача за сигурност, която да помогне за стабилизирането на Ирак, откакто вторият му по величина град Мосул бъде освободен от „ Ислямска страна “, съобщи Reuters.
„ Надявам се, че това може да се реализира задоволително скоро, да се надяваме в околните месеци, с цел да можем да предоставим нашия съвет и поддръжка за иракските управляващи “, уточни по време на конференция висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини. Европейски дипломати удостоверяват, че Ирак публично е изискал помощ от Европейски Съюз.
Европейската задача няма да взе участие в действителни бойни дейности, а ще образова иракската войска, която би трябвало да поддържа ред, откакто „ Ислямска страна “ бъде дефинитивно разрушена. Появяват се терзания, че племенните групировки ще стартират да се борят между тях за определяне на надзор по-късно.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР