Брюксел. Пакетът за мобилност няма да бъде гласуван днес, както

...
Брюксел. Пакетът за мобилност няма да бъде гласуван днес, както
Коментари Харесай

„Зелените“: Гласуването за пакет „Мобилност“ е отложено, групата ще продължи да се бори срещу съвременното робство на европейските пътища, срещу експлоатацията на шофьори на камиони и за по-справедливи условия на труд

Брюксел. Пакетът за подвижност няма да бъде гласуван през днешния ден, както бе планувано в началото (сряда, 27 март). Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни разгласи, че той ще бъде върнат на комисията по превоз и че гласуването на мандата за договарянията на Европейския парламент със Съвета и Европейската комисия ще бъде отсрочен до пленарната сесия на 3 и 4 април, отбелязва формалният уеб страница на групата на „ Зелените “/Европейски свободен алианс .
Както написа в известието, „ това бе предшествано от безредно осъществяване на договарянията от тримата докладчици и несъответстващото обмисляне на гласуването. Преводите на гласуването на проекта за подвижност, планувани за този следобяд с 1 200 промени, бяха налични единствено след доста забавяне. Групата на Зелените / ЕСА приканиха дебатът да бъде отсрочен.
Карима Дели, Зелените / ЕСА, ръководител на комисията по превоз и туризъм, направи следният коментар:
„ Президентът на Европейския парламент Антонио Таяни още веднъж сподели неприятни лидерски умения и отсрочи предвидимо безредно гласоподаване. Предвиждаше се, че гласуването, планувано за през днешния ден, ще приключи с безпорядък. Групата на Зелените / ЕСА ще продължи да се бори против актуалното иго на европейските пътища, против употребата на водачи на камиони и за по-справедливи условия на труд “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР