Брюксел отхвърля новия план на Тереза ​​Май за ирландската граница,

...
Брюксел отхвърля новия план на Тереза ​​Май за ирландската граница,
Коментари Харесай

ЕС отхвърля предложението на Тереза Мей за ирландската граница

Брюксел отхвърля новия проект на Тереза ​​Май за ирландската граница , а предлагането ѝ за митническите връзки е отхвърлено за по-малко от 24 часа, откакто тя се опита с него да успокои последователите на твърдия Брекзит в държавното управление си, оповестява " Белфаст Телеграф ".

Представители на Европейската комисия акцентират, че проектът на Мей ще бъде недопустим и ще се върне към предходни задължения на Обединеното кралство. Той може да се трансформира и в задна врата за Англия да се обвърже за неопределен срок с Европейски Съюз посредством митническия съюз и единния пазар.

 Ирландия: Преговорите за Брекзит може да пропаднат поради разногласието за границата
Ирландия: Преговорите за Брекзит може да пропаднат поради разногласието за границата

Премиерът на Ирландия Лео Вардкар прикани Англия

Представители на Европейска комисия, близки до договарянията, изясняват, че английските договарящи към този момент са поели писмени задължения, които да служат за опора за използване, " в случай че и до момента в който " в Северна Ирландия не бъде открито друго решение и че няма метод да бъде лимитирано във времето.

Изправена пред остра сериозна реакция против проектите от страна на министрите си, които поддържат Брекзит, Тереза Мей се опита да успокои страховете им, акцентирайки пред публицисти: " Ако е належащо, то ще бъде при доста лимитирани условия за стеснен интервал от време. "

Ала източник от Брюксел е подчертал: " Ще се ползва толкоз дълго, до момента в който няма надеждна опция. Не може да бъде лимитирано във времето, или не може да служи за основа. "

Представители на Европейската комисия показаха първата страница на проектоспоразумението за Брекзит, която включва записка, подписана от двете страни, в която се акцентира, че спирачката може да бъде прекъсната единствено в случай че бъде открито друго решение.

 Брекзит към този момент коства на английските семейства
Брекзит към този момент коства на английските семейства " доста пари "

Британските семейства са " обратно " с 900 паунда приблизително

Говорител на държавното управление съобщи: " Министър-председателят изложи позицията си през вчерашния ден. Аварийното решение, препоръчано от Европейски Съюз, не е задоволително и по тази причина ще представим своето лично предложение, което желаеме да реализираме допустимо най-скоро. "

Оттогава стана ясно, че Англия и Европейски Съюз са почнали да поясняват съглашението по разнообразни способи. " Даунинг стрийт " сподели, че цялото Обединено кралство ще остане подравнено под защитната стена, а Брюксел съобщи, че съглашението е предопределено единствено за поддържане на цялостно сходство в Северна Ирландия. Разликата в тълкуването идва, тъй като Англия също обезверено желае да предотврати митническите инспекции в пристанищата на Ирландско море.

От северноирландската партия DUP, на чиито гласове консерваторите разчитат за болшинство в Камарата на общините (британския парламент), заплашват да блокират всеки проект, който постанова някакви гранични инспекции сред Северна Ирландия и Англия.

Брюксел обаче показва опасения, че Обединеното кралство би получило достъп до единния европейски пазар, без да се постанова да се ангажира с четирите му свободи - дейно получавайки преференциално съглашение.

 Мей опроверга в София, че остават в митническия съюз на Европейски Съюз след 2021 година
Мей опроверга в София, че остават в митническия съюз на Европейски Съюз след 2021 година

Англия ще напусне митническия съюз, ние напущаме Европейски Съюз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР