Брюксел официално отхвърли италианския бюджет за 2019 г.Брюксел официално отхвърли

...
Брюксел официално отхвърли италианския бюджет за 2019 г.Брюксел официално отхвърли
Коментари Харесай

Брюксел официално отхвърли италианския бюджет за 2019 г.

Брюксел публично отхвърли италианския бюджет за 2019 година
Брюксел публично отхвърли предвиждащия съществени разноски италиански бюджет за 2019 година, което разчиства пътя за невиждани наказания против Рим и задълбочаване на крамолите с италианското популистко държавно управление.

„ С това, което италианското държавно управление е сложило на масата, виждаме заплаха страната да се движи като сомнамбул към нестабилност", съобщи заместник-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис на конференция в Брюксел.
 Заместник-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис Заместник-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис / БГНЕС
"Ние заключаваме, че откриването на основана на задължения процедура за несъразмерен недостиг е... оправдана", добави той, базирайки се на формалния развой на Европейски Съюз за наказване на държавите-членки за прекомерно огромни разноски.

Заключението не беше изненадващо, откакто комисията към този момент отхвърли италианския бюджет за 2019 година предишния месец, което е първи подобен случай в Европейски Съюз.

Но Италия отхвърля да премисли позицията си след ветото на Брюксел.

Италианският бюджет е подложен на критика за премахването на намаляването на разноските, наложено от Европейски Съюз, контрактувано от предходното държавно управление, и вместо това дава обещание разходване на средства, в това число главен месечен приход за безработните и повишение на пенсиите.

В сряда комисията изрази страдание за "забележимо отстъпление" във връзка с предходните промени, "по-специално за пенсионните реформи".

С такова мнение държавите-членки на Европейски Съюз имат две седмици, с цел да решат дали да разрешат на комисията да задейства процедурата при несъразмерен недостиг - едномесечен развой, който може да докара до санкции.

След като бъде задействана, процедурата разрешава на Рим да договаря и да поправя дейностите си, преди Брюксел да може да наложи глоба, която може да доближи 0,2% от Брутният вътрешен продукт на Италия.

Очакванията в Европа за това, че дясната популистка коалиция на Италия ще отстъпи по въпроса, са дребни, най-малко до изборите за Европейски парламент през идната май, когато държавното управление се надява да се възползва от вълната от от анти-ЕС настроения.

Коалиционното държавно управление, формирано от Лигата на Салвини и анти-елитарното Движение 5 звезди (Д5З), упорства, че бюджетът ще подкрепи растежа в третата по величина стопанска система на еврозоната и ще понижи дълга.

"Пристигна ли писмото от Европейски Съюз? Чакам и Дядо Коледа", съобщи десният заместител министър-председател Матео Салвини и добави: "Ще отговорим на Европейски Съюз възпитано".

В бюджета си Италия има намерение да осъществя обществен недостиг от 2,4% от брутния вътрешен артикул през 2019 година - три пъти повече от задачата на лювоцентристкото предходно държавно управление - и подобен от 2,1% през 2020 година

Брюксел предвижда, че дефицитът на Италия ще доближи 2,9% от Брутният вътрешен продукт през 2019 година и ще доближи 3,1% през 2020 година - нарушавайки ограничаването от 3,0% на Европейски Съюз. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР