Брюксел. Новият еврокомисар по икономиката Паоло Джентилони заяви, че блокът

...
Брюксел. Новият еврокомисар по икономиката Паоло Джентилони заяви, че блокът
Коментари Харесай

Паоло Джентилони: Европейските бюджетни правила трябва да бъдат разхлабени

Брюксел. Новият еврокомисар по стопанската система Паоло Джентилони съобщи, че блокът би трябвало да обмисли разхлабването на строгите си правила за бюджетен недостиг, с цел да отговори на климатичните опасности и слабия напредък, в отговор на сходен апел на френския президент Еманюел Макрон, предава AFP .

Правилата, които имат за цел да наложат бюджетната дисциплинираност измежду членовете на Европейския съюз, са основани по времето на финансовата рецесия и би трябвало да бъдат обновени, сподели Джентилони пред изданието Sueddeutsche Zeitung.

" Имаме разнообразни провокации в този момент: битката против изменението на климата и заплахата от невисок напредък и ниска инфлация за нескончаем интервал ", сподели той в мнения, преведени на немски език.

Така нареченият пакт на Европейски Съюз за напредък и непоклатимост лимитира бюджетния недостиг до три % от брутния вътрешен артикул и общия дълг до 60 % от Брутният вътрешен продукт в държавите-членки. Някои страни са постигнали съблюдаване или през години на икономии, или на стопански шанс, до момента в който други изостават с големи планини от задължения. Критиците от дълго време настояват, че страните се нуждаят от по-голяма еластичност, с цел да могат да харчат там, където е належащо за стимулиране на растежа и битка с рецесиите. Макрон неотдавна добави гласа си към апелите за страните от Европейски Съюз да бъдат позволено да " развържат кесиите “.

" Нуждаем се от повече експанзионистични политики, с цел да влагаме повече. Европа не може да бъде единствената област, която да не го прави ", сподели Макрон пред The Economist.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР