Брюксел ни залага капан с Европейския банков съюзФинансовият министър Владислав

...
Брюксел ни залага капан с Европейския банков съюзФинансовият министър Владислав
Коментари Харесай

В новия брой №28 на в. БАНКЕРЪ, четете:

Брюксел ни залага капан с Европейския банков съюз

Финансовият министър Владислав Горанов показа в четвъртък (12 юли) пред Еврогрупата готовността на България за влизане в двегодишния валутен механизъм за въвеждане на еврото - ERM ІІ. От диалозите на тази среща значително ще зависи дали и по кое време българското държавно управление ще подаде публично кандидатурата ни на 13 юли. Но това изобщо не значи, че тъкмо тогава Горанов ще внесе заветното писмо. И освен поради съдбовните ден и дата. А поради изходът от договарянията, които Европейската комисия от много време води с нашата страна. Защо тези договаряния наподобяват по-скоро на изнудване, само че не и на разговор сред равностойни сътрудници, четете в новия брой на "БАНКЕРЪ ".

Ирландци завлякоха над 20 млн. лв.

Ирландска компания, оплетена в мрежа от американски притежатели и обвързана с компании на турски жители, обещаваше големи вложения у нас, само че остави след себе си милионни задължения. Признатите от съда вземания на кредиторите на едноличното сдружение с лимитирана отговорност "Оувърсийз проджект кампъни ", чиито последни шефове са Брайън Конъли и Сергей Сергиенко, а негов едноличен притежател е записаната в Съединени американски щати "Фиарел Интернешънъл ", са за над 20 млн. лв.. Всичко по тематиката ще научите единствено от "БАНКЕРЪ ".

SOS за превъоръжаването на армията

Независимо от гръмките заклинания и разнообразни планове и стратегии превъоръжаването на българската войска по този начин и не се получава. Някой ще възрази: в интервала от 2002-ра до 2013-а бяха усвоени 2.5 милиарда лева за пазаруване на нова техника. самолети "Спартан ", аероплан "Пилатос " (за ВИП транспорти!), хеликоптери "Кугър ", бойни пехотни машини "Пантер ", "Мерцедес "-и, фрегати от Белгия... Но на процедура съвсем нищо от това не е боеспособно и годно за приложимост, тъй като техниката е "втора ръка ", без ясни условия за поддръжката, употребата и аварийните елементи. Подробностите четете в "БАНКЕРЪ ".

Когато гасиш огън с кофа бензин

С основни промени "в крачка " и при липса на политически консенсус Народното събрание утвърди на второ четене противоречивия Закон за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрола и продуктите от нефтен генезис, по-известен като "Закона за горивата ". Нормативът изостри напрежението измежду дребните и огромните играчи на пазара, а нажежената конюнктура се придвижи и в ръководещата коалиция, и по-точно в "Обединени патриоти ", които по този начин и не съумяха да изгладят разликите си във връзка с текстовете. Всичко по тематиката, четете в "БАНКЕРЪ ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР