Брюксел. Най-важното в момента е да се намерят възможности за

...
Брюксел. Най-важното в момента е да се намерят възможности за
Коментари Харесай

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Важното е да се намерят възможности за канали за легална миграция в ЕС, за да се противопоставим на нелегалните

Брюксел. Най-важното сега е да се намерят благоприятни условия за канали за легална миграция в Европейския съюз, с цел да можем да се противопоставим на незаконната. Това съобщи в Брюксел пред евродепутатите от Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент ръководителят на ПГ на ГЕРБ и ръководител на Комисията по вътрешни работи и публичен ред Цветан Цветанов, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Той взе участие в междупарламентарното съвещание на комисии, отдадено на европейската миграция. Форумът бе открит от ръководителя на вътрешната комисия на Екологичен потенциал Клод Морайс и еврокомисаря за миграцията Димитрис Аврамопулос.
Цветан Цветанов акцентира, че като външни граници на Европейски Съюз България и Гърция поставят оптимални старания за обезпечаване на защитата. Полагат се и оптимални старания за поддържане и реализиране на работен разговор с Турция за ограничение на притока на мигранти от там.
" Необходима е смяна в системата Синя карта, която разрешава даването на разрешителни за работа на жители на трети страни в Европейски Съюз, с цел да можем да се възползваме от опита на квалифицираните фрагменти ", добави Цветан Цветанов. Той сподели също, че българският парламент интензивно ще взе участие в интерпарламентарното измерение на смяната на законодателството за Синя карта и другите свързани политики.
В междупарламентарното съвещание вземат участие депутати от националните парламенти на 16 страни-членки, страни от ЕИП, Турция, специфичният докладчик на Организация на обединените нации по човешките права на мигрантите Фелипе Гонсалес Моралес, кметът на турската община Газиантеп Фатма Шахин, която получи Нобелова премия за мир за помощта, оказвана на сирийските бежанци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР