Брюксел наложи санкции на 22-ма служители от държавна компания за

...
Брюксел наложи санкции на 22-ма служители от държавна компания за
Коментари Харесай

ЕС наложи санкции на Мианмар

Брюксел наложи наказания на 22-ма чиновници от държавна компания за петрол и газ в Мианмар - главен източник на финансиране за ръководещата хунта. Европейският съюз разшири глобите си против военната хунта на Мианмар, с цел да включи няколко основни чиновници и четири субекта, свързани с режима, защото блокът продължава да реагира на миналогодишния прелом, заяви " Дойче веле ".

Бруталните репресии на военната хунта против съпротивата против нейното ръководство провокира яд по света. Въпреки това предходните кръгове на американски и европейски наказания против хунтата изключиха петрола и газа.

" Европейският съюз е надълбоко угрижен от продължаващата ескалация на насилието в Мианмар и еволюцията към нескончаем спор с районни последствия ", се споделя в изказване. От военния прелом обстановката непрестанно и съществено се утежнява. Европейски Съюз в своето изказване още веднъж прикани за " неотложно преустановяване на всички военни дейности и преустановяване на непропорционалната приложимост на мощ и изключителното състояние ".

Замразяване на активи и забрани за пътешестване бяха наложени в понеделник на 22-ма души, измежду които министрите на вложенията, промишлеността и информацията, чиновници в изборната комисия и висши военни.

Правозащитните групи в Мианмар и по света настояват, че глобите ще понижат значим източник на средства за военните. Според държавните прогнози, приходите от природен газ съставляват близо 50% от притока на задгранична валута в Мианмар.

В листата със наказания на Европейски Съюз към този момент има 65 чиновници и 10 компании.

Военните на Мианмар взеха властта от демократично определеното държавно управление през февруари 2021 година Въоръжена опозиция последва военното вдишване на властта след потушаване на необятно публикувани ненасилствени митинги.

Съобщава се, че над 1500 души са били измъчвани или убити при насилието.

През януари, съд в Мианмар осъди някогашната ръководителка Аун Сан Су Чжи на още четири години затвор. Аун Сан Су Чжи беше наказана за противозаконен импорт и владеене на уоки-токита и за нарушение на рестриктивните мерки по отношение на ковид, посочи представител на правосъдната система на Мианмар, която се ръководи от военна хунта.

Ако бъде приета за отговорна по всички обвинявания, тя може да бъде наказана на повече от 100 години затвор.

Поддръжниците ѝ и самостоятелни анализатори акцентират, че обвиняванията против нея имат за цел да ѝ попречат да се завърне на политическата сцена, както и да легитимират завладяването на властта от военните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР