Брюксел наложи краен срок на Германия, Франция, Италия, Испания и

...
Брюксел наложи краен срок на Германия, Франция, Италия, Испания и
Коментари Харесай

Брюксел заплаши няколко страни със съд заради качеството на въздуха

Брюксел наложи краен период на Германия, Франция, Италия, Испания и Англия да покажат по какъв начин имат намерение да изпълнят стандартите на Европейски Съюз за качеството на атмосферния въздух или ще бъдат изправени пред съда.

Това написа " Политико ", базирайки се на копие на писмо с дата 16 януари, вторник.

Писмото е изпратено до немския министър на околната среда Барбара Хендрикс. В писмото еврокомисарят по околната среда Кармену Вела е изискал да разбере до 30 януари " по какъв начин и по кое време възнамерявате да извършите съответните наставления за качеството на въздуха ".

Според формален представител на Европейски Съюз сходни писма са изпратени до съответните министри на Франция, Италия, Испания и Англия, защото тези страни не са приложили стандартите за азотен диоксид. Също по този начин е изпратено писмо до Румъния, Унгария, Чехия и Словакия (отново до Италия и Франция) за нарушение на някои ограничавания.

Ако страните не отговорят, Европейската комисия ще се обърне към Съда на Европейски Съюз , предизвести Вела.

Еврокомисарят предложения министрите на всички наранени страни на среща в Брюксел на 30 януари, която " би трябвало да се преглежда като последна опция да се покаже, че са подхванати ограничения за коригиране на тази обстановка ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР