Брюксел. На заседание на Съвета Външни работи/Отбрана“ на Европейския съюз

...
Брюксел. На заседание на Съвета Външни работи/Отбрана“ на Европейския съюз
Коментари Харесай

Проект на Българските Военноморски сили е одобрен като приоритетен за отбранителните способности на Европейския съюз

Брюксел. На съвещание на Съвета „ Външни работи/Отбрана “ на Европейския съюз (ЕС), което се организира на 19 и 20 ноември в Брюксел беше утвърден нов, втори пакет с планове по самодейността на Европейски Съюз „ Постоянно структурирано съдействие ” (PESCO). Това оповестиха от пресцентъра на Военноморските сили . За присъединяване в новия пакет бяха селектирани общо седемнадесет плана, като измежду тях откри място и българското предложение за основаване на „ Модулен детайл за бързо развръщане за подводни интервенции “ (Deployable Modular Underwater Intervention Capability Package – DIVEPACK). Проектът е създаден от Военноморските сили и е оценен като предпочитан за построяването на отбранителните качества на Европейски Съюз. Освен България, като координатор на плана, в него вземат участие също Гърция и Франция, а Италия и Полша се причислиха със статут на наблюдаващи.
Проектът планува построяването на профилиран модулен детайл за обезпечаване на цялостния набор от отбранителни интервенции за подводни интервенции в експедиционен формат, като се изключи задачи и задания на силите за специфични интервенции. Същият ще включва необятен набор от водолазно съоръжение и безпилотни подводни апарати, както и съответната експертиза (водолази и оператори), в обединен пакет от оперативно съвместими качества проведени на компонентен принцип.
Иновативната идея на DIVEPACK, както и отворена му архитектура ще усъвършенства опциите за бърз и фокусиран отговор и еластичен метод в необятен набор от сюжети, както на море по този начин и във вътрешни водни басейни, в границите на задачи и интервенции по линия на Общата политика за сигурност и защита на Европейския съюз.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР