Брюксел. Министърът на туризма Николина Ангелкова бе поканена от президента

...
Брюксел. Министърът на туризма Николина Ангелкова бе поканена от президента
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова говори в Европейския парламент за бъдещето на туризма

Брюксел. Министърът на туризма Николина Ангелкова бе поканена от президента на Европейския парламент Антонио Таяни да показа на конференция на върха в Брюксел визията си за бъдещето на европейския туризъм, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма .
Форумът в Брюксел събра за честването на Световния ден на туризма - 27 септември, еврокомисари, евродепутати, министри, специалисти и представители на международни компании в бранша, с цел да кажат накъде да се развива европейският туризъм в идващите 20 или 30 години и по какъв начин посредством него да се основават работни места.
Конференцията откри самият президент на Европарламента Таяни. Българският министър бе измежду дребното поканени да приказват пред елита на Европа.
През 2016 година България е посетена от 8,2 млн. задгранични туристи, което е растеж от 17%, а приходите са 3,2 милиарда евро, сподели министър Ангелкова. Туризмът е приоритет за българското държавно управление. Целта на министерството в този момент е в бранша да бъдат привлечени вложители в най-високия клас хотели. Създаваме тласъци за вложения освен в известните летни и зимни курорти, а също в развиването на културно-историческия, СПА и здравния туризъм в България. Страната ни е благословена с доста разнообразни благоприятни условия за туризъм, безапелационна бе Ангелкова пред участниците от Европа.
Българският министър означи, че в границите на председателството ни на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година страната ще провежда два форума на високо равнище в региона на туризма. Над 98 хиляди души работят в туризма на България. В съпътстващите го браншове заетите са над 360 хиляди души, сподели министърът. Това е над 11,9 % от заетите в страната.
На конференцията в Брюксел участваха също ръководителите на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации, ЮНЕСКО и доста други.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР