Брюксел. Изложбата София – 140 години столица на България“ с

...
Брюксел. Изложбата София – 140 години столица на България“ с
Коментари Харесай

Изложбата „София – 140 години столица на България“ гостува в Европейската комисия в Брюксел

Брюксел. Изложбата „ София – 140 години столица на България “ с цифрова арт снимка на художника Велизар Димитров по план за Столична община и Регионалния исторически музей – София, гостува в Европейската комисия в Брюксел. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . Експозицията ще бъде открита публично от българския еврокомисар по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел и зам.-кмета на София доцент доктор Тодор Чобанов на 9 октомври 2019 година На събитието ще участва и създателят на изложбата Велизар Димитров.
Изложбата се концентрира върху актуалния тип на българската столица чрез 12 цифрови арт фотографии. Използваната за възпроизвеждането на паната техника е пряк щемпел върху плат. Така се пресъздава резултатът на живописна картина с нараснала активност на цветовете. Изгледите от модерна София са както емблематични здания от разнообразни интервали - базиликата „ Св. София “, Народният спектакъл „ Иван Вазов “, Националният замък на културата, по този начин и градски пейзажи - София в навечерието на Коледа, съжителството на средновековна черква и съвременна комерсиална постройка и други
Гости на формалното разкриване на изложбата ще бъдат еврокомисари, евродепутати, български учители в Брюксел и българи, работещи в институциите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР