Брюксел и Лондон успяха да постигнат напредък по основни технически

...
Брюксел и Лондон успяха да постигнат напредък по основни технически
Коментари Харесай

Остават сериозните различия Брюксел – Лондон за Брекзит


Брюксел и Лондон съумяха да реализират прогрес по съществени механически глави в договарянията за излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз, само че остават „ съществени разлики “. Те са по ирладската тематика, съобщи Агенция Франс Прес. Това стана известно, по време на последното съвещание преди срещата на върха на Европейски Съюз през юни.

„ Днешният ден е една крачка напред в договарянията. постигнахме единодушие по избран брой тематики по разделянето и Обединеното кралство пое задължения по други “, обобщи в „ Туитър “ основният договарящ от Европейски Съюз Мишел Барние.

„ Но не сме постигнали още задачата: остават съществени разлики “ по тематиката Ирландия и Северна Ирландия, добави Барние, сокато договарящите се мъчат да намерят приемливо за двете страни решение, като се съгласяват, че желаят да избегнат връщането на физическата граница след Брекзита.

Преговарящите екипи се срещнаха във вторник в Брюксел без двамата основни договарящи Дейвид Дейвис и Мишел Барние.

„ Напредък постигнахле по някои въпроси свързани с раздялата, по които европейските компании имат нужда от сигурност, а точно митниците, Данък добавена стойност, „ Евратом “ и документите за стоките “, посочи Барние, представен в известие на Европейската комисия, което съпровожда обща декларация на Брюксел и Лондон.

Общият текст „ прави оценка положението на постигнатия прогрес “ от 19 март. На тази дата Европейски Съюз от 27 и Обединеното кралство реализираха единодушие по „ огромна част “ от контракта за раздялата.

То е оповестено малко повече от седмица преди срещата на върха на Европейски Съюз (28 и 29 юни), по време на която Барние ще показа напредъка в преговорита на държавните и държавните глави.

Европейски Съюз се надява да се реализира дефинитивно единодушия по Брекзит, съпроводено с политическа декларация за бъдещите връзки, до октомври, с цел да може да стартира развой на ратификация от разнообразни наранени институции преди плануванаъа за Брекзит дата в края на март 2019 година.

Главите, по които договарящите екипи са постигнали единодушие, засягат статута на стоките, пуснати на европейския пазар преди Брекзит, Данък добавена стойност, интелектуалната благосъстоятелност и собствеността върху радиоактивни материали на английска територия.

Остават отворени тематики като географските названия, взаимна правосъдна и полицейска активност, завършването на процедурата на равнище Европейски Съюз сега на Брекзит. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР