Брюксел и Лондон постигнаха напредък в преговорите за излизането на

...
Брюксел и Лондон постигнаха напредък в преговорите за излизането на
Коментари Харесай

Юнкер за Брекзит: Постигнахме пробива, от който се нуждаехме

Брюксел и Лондон реализираха прогрес в договарянията за излизането на Англия от Европейски Съюз. Първата фаза от процеса в приключена след 7 месеца разговор.

Това удостовери ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на конференция след срещата си с английската министър-председателка Тереза Мей в Брюксел.

"Преговорите са сложни, само че ние постигнахме пробива, от който се нуждаехме " , удостовери ръководителят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер след срещата си с английската министър-председателка Тереза Мей в Брюксел.

"Доволен съм от обективна договорка ", добави той.

Това са най-големите закани за България

Иван Костов: Има 50% риск от раздробяване на Европейски Съюз

Европейски Съюз желае от Англия да заплати за напускането си

Британската премиерка Тереза Мей съобщи, че напредъкътд с Европейската комисия подсигурява правата на близо 3 милиона жители от Европейски Съюз във Англия и на 1 милион британци в страните от Европейски Съюз, съобщи Асошиейтед прес.

Тя удостовери, че няма да има "твърда " граница сред Северна Ирландия и Република Ирландия след Брекзит.

Brexit deal: What has been agreed today? - Citizens' rights https://t.co/RrIJj74YdH via @MailOnline
— Eileen G (@eils_g) 8 декември 2017 година
По думите на Мей Северна Ирландия се употребява от "уникални условия ", защото е единствената в Обединеното кралство със сухопътна граница със страна от Европейски Съюз.

Мей сподели, че съгласно постигнатата с Европейската комисия сделка границата ще остане отворена, като в същото време се резервира конституционната и икономическа целокупност на Обединеното кралство.

Европейската комисия предложи през днешния ден на Европейския съвет (член 50) да одобри, че на първия стадий от договарянията по член 50 с Обединеното кралство е реализиран задоволителен прогрес.

Тереза Мей желае по-дълъг временен интервал за Брекзит

Как Тереза Мей опропасти шанса си да стане новата Тачър

"Сега следва водачите от Европейски Съюз на съвещанието си в Брюксел на 15 декември да решат дали в действителност е реализиран значителен прогрес, с цел да се премине към втората фаза на договарянията ", написа в изказването на Европейската комисия.

Главният договарящ на Европейската комисия Мишел Барние съобщи: „ Оценката на Комисията се основава на действително постигнатия прогрес по всяка от трите ни предпочитани области. Постигайки единодушие по тези въпроси и уреждайки наследството от предишното, към този момент можем да пристъпим нататък и да обсъдим бъдещите си взаимоотношения въз основата на доверието”.

По-рано през днешния ден Мартин Зелмайр, началникът на кабинета на ръководителя на Ек Жан-Клод Юнкер, алармира, че има съглашение за изискванията за развода на Англия с Европейски Съюз, като туитна картинка на "бял пушек " - признака за избирането на нов папа, съобщи Ройтерс.

pic.twitter.com/GsNCrVhQXZ
— Martin Selmayr (@MartinSelmayr) 8 декември 2017 година
За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР