Брюксел. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг подчерта, че по

...
Брюксел. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг подчерта, че по
Коментари Харесай

Пресконференция на Столтенберг и Петков: Генералният секретар на НАТО призова „да се подготвим за най-лошото“ в ситуацията в Украйна

Брюксел. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира, че във връзка с обстановката в Украйна Алиансът „ се надява на най-хубавото, само че би трябвало да се приготвя за най-лошото “, цитира думите му РИА Новости .

„ Това, което в този момент виждаме към Украйна, е доста, поредно и непрестанно подсилване на съветското военно наличие... Няма изясненост по отношение на задачите на такова скупчване... Разбира се, би трябвало и се надяваме на най-хубавото, само че би трябвало да сме готови за най-лошото “, съобщи Столтенберг на взаимна конференция в Брюксел с министър-председателя на България Кирил Петков.

Столтенберг изясни, че НАТО „ следи доста деликатно какво прави Русия “. „ Разширяваме нашите разследващи качества, с цел да следим това нарастване “.

„ Ние също по този начин би трябвало да сме сигурни, че сме подготвени да защитим всички наши съдружници. Не виждаме директна опасност за нито един от членовете на Алианса, само че виждаме повишаване на напрежението и това преди всичко визира нашите членове в района, в частност България “, заключи Столтенберг.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР