Брюксел. Европол съобщава, че 66 души са арестувани за търговията

...
Брюксел. Европол съобщава, че 66 души са арестувани за търговията
Коментари Харесай

Reuters: Европол съобщава за 66 арестувани във връзка със скандала с конското месо

Брюксел. Европол оповестява, че 66 души са задържани за търговията на конско месо, което не е било уместно за човешка консумация и ме е конфискувал банкови сметки, благосъстоятелност и първокласни коли след следствие във връзка със абсурда, който преди години шокира европейския консуматор, съобщи Reuters.
При осъществени проби в Ирландия през 2013 година се оказва, че някои артикули, разказани като говеждо месо, в реалност са били от чисто конско месо. Във връзка с това испанската полиция е почнала следствие на група, която е убивала коне от страната, прекомерно остарели или заболели, с цел да бъдат употребявани от човек, подправяли са документите и са ги изпращали в Белгия, страна огромен експортьор на конско месо в Европейски Съюз.
Европол оповестява, че 65 души са задържани в Испания, а главният обвинен, холандски жител, е бил задържан в Белгия. „ В Испания 65 души са задържани и упрекнати в закононарушения като малтретиране на животни, подправяне на документи, закононарушения против публичното здраве, пране на пари “, написа в публично заявление на европейската полицейска организация.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР