Брюксел. Европейският съюз предупреди германските автомобилни гиганти BMW, Daimler и

...
Брюксел. Европейският съюз предупреди германските автомобилни гиганти BMW, Daimler и
Коментари Харесай

AFP: ЕС обвини БМВ, Даймлер и Фолксваген в сговор за заобикаляне на антитръстовите правила

Брюксел. Европейският съюз предизвести немските автомобилни колоси BMW, Daimler и Volkswagen в петък, че прелиминарен отчет е заключил, че те са били в сговор, с цел да избегнат технология за надзор на излъчванията, предава AFP .
Вече разтърсени в следствие от опустошителния скандал с излъчванията на дизеловите мотори през 2015 година, немските производители ще би трябвало да отговорят на констатациите на Европейски Съюз, които биха могли да доведат до строги наказания, в случай че Европейската комисия реши да заведе картелно дело против тях.
Допускането на Фолксваген да манипулира 11 милиона автомобила по света, с цел да наподобяват по-малко замърсяващи, провокира вълна от яд към автомобилната промишленост и Комисията стартира задълбочено картелно следствие на трите компании.
В четвъртък Комисията съобщи, че е заключила, че BMW, Daimler и VW групата - Volkswagen, Audi и Porsche - са провели по този начин наречените " кръг от пет " срещи, с цел да се фалшифицира конкуренцията в емисионните технологии.
„ В резултат на това европейските консуматори може да са били лишени от опцията да купуват коли с най-хубавата налична технология. Трите производителя имат опция да отговорят на нашите констатации “, съобщи еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер.
Срещите им разрешиха да се ограничи въвеждането на " AdBlue " или карбамид в отработените газове на дизеловия мотор, намалявайки успеваемостта му като метод за произвеждане на по-чисти излъчвания, се споделя в изказването.
Фирмите също - „ по предварителна преценка на Комисията “ - се споразумяха да избегнат или забавят въвеждането на филтри за частици OPF, които понижават нездравословните частици в изгорелите газове на бензина.
Констатациите са в основата на „ ревю на възраженията “, на което компаниите ще имат опция да отговорят, преди Комисията да реши дали да заведе дело в сходство с разпоредбите за конкуренция, забраняващи картелни съглашения.
Ако Комисията откри, че има задоволително доказателства за нарушаване, " тя може да одобри решение за налагане на санкция в размер до 10 % от годишния международен оборот на сдружението ".

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР