Брюксел. Европейският съюз и НАТО ще продължат да подкрепят Украйна

...
Брюксел. Европейският съюз и НАТО ще продължат да подкрепят Украйна
Коментари Харесай

ТАСС: ЕС и НАТО обещаха да подкрепят Украйна толкова, колкото е нужно

Брюксел. Европейският съюз и НАТО ще продължат да поддържат Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. Това се споделя в техни изказвания, публикувани в сряда в Брюксел по случай Деня на независимостта на Украйна, предава ТАСС .

„ Днес Украйна чества 31-ата годишнина от своята самостоятелност от Съветския съюз. Това е денят, в който се честват неповторимата и отличителна история, просвета и език на Украйна. И това е денят да напомним на Русия, че Украйна, като суверенна страна, е свободна и самостоятелна страна, има неотменимото право да взема лични решения по отношение на външната политика и ограниченията за сигурност в сходство с интернационалното право и Заключителния акт от Хелзинки “, се споделя в изказване на Европейски Съюз.

„ Европейският съюз ще продължи да поддържа Украйна да пази своята териториална целокупност и суверенитет “, означават още от управлението на блока.

Подкрепа за Киев изрази и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. „ Можете да продължите да разчитате на поддръжката на НАТО толкоз дълго, колкото ви е належащо. Силна и самостоятелна Украйна е жизненоважна за стабилността на евроатлантическата зона “, акцентира той.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР