Брюксел. Европейският съюз е готов да наложи санкции на руския

...
Брюксел. Европейският съюз е готов да наложи санкции на руския
Коментари Харесай

Politico: Очаква се ЕС да наложи санкции срещу Сергей Шойгу

Брюксел. Европейският съюз е подготвен да наложи наказания на съветския министър на защитата Сергей Шойгу като част от отговора си на разполагането на войски от Москва в Източна Украйна, съгласно проектодокумент, забелязан от европейската редакция на Politico .

Документът от 22 февруари изброява повече от 20 лица и организации, които ще бъдат глобени от Европейски Съюз като част от пакет, който се чака да бъде финализиран по-късно денем.

В документа се споделя, че под командването и заповедите на Шойгу „ съветските войски са провели военни учения в нелегално анексирания Крим и са били ситуирани на границата “ с Украйна и „ той в последна сметка е виновен за всевъзможни военни дейности против Украйна “.

„ Той е виновен за дейната поддръжка и използване на дейности и политики, които подкопават и заплашват териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна, както и стабилността или сигурността в Украйна “, се споделя в документа.

Същият документ удостоверява, че три съветски банки също ще попаднат в черния лист, като част от пакета от наказания на Европейски Съюз.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР