Брюксел е озадачен от твърденията на британския премиер Борис Джонсън

...
Брюксел е озадачен от твърденията на британския премиер Борис Джонсън
Коментари Харесай

ЕС слисан от твърденията на Борис Джонсън за напредък в преговорите за Брекзит

Брюксел е заинтригуван от изказванията на английския министър председател Борис Джонсън за реализиран прогрес в договарянията за Брекзит, като представители на Европейския съюз предизвестяват, че полемиките са в задънена улица.

Джонсън и държавното управление му настояха, че очертанията на съглашението са в развой на договаряне и че опитите на английските депутати да изключат излизане на Англия от Европейски Съюз без съглашение ще убият това позитивно развиване.

Ала публични лица в Брюксел са декларирали, представени от " Гардиън ", че повече от две седмици след срещата на Джонсън с немския канцлер Ангела Меркел, не са били препоръчани за разискване други възможности на защитния механизъм за ирландската граница, а вместо това е имало обновяване на конфликта по отношение на условието на Брюксел за неотложно намиране на правно използвано решение за Ирландия.

Британското държавно управление упорства Народното събрание да не приема съглашение, което ще включва, даже краткотрайно, цялото Обединено кралство в митническия съюз на Европейски Съюз, а Северна Ирландия остава в единния европейски пазар.

Но източници от Европейски Съюз са споделили пред " Гардиън ", че досегашните договаряния са предложили дребна сигурност, че всички оферти, направени от Лондон, ще бъдат близки до допустими за Европейската комисия, която желае да подсигурява безпрепятствана търговия на остров Ирландия при всички условия, както и да поддържа цялостна ирландска стопанска система, каквато е през днешния ден. " Къде бяха тези хора през последните две години? ", запитал един от представителите на Европейски Съюз.

От " Даунинг стрийт " 10 са отрекли изказванията, че стратегът на Борис Джонсън - Доминик Къмингс, в частен диалог е определил договарянията в Брюксел като " реплика ", само че представителите на Европейски Съюз от ден на ден се тормозят, че това е по този начин.

Бившият английски финансов министър Филип Хамънд също сподели, че е " парадокс " да се допуска, че има някакъв прогрес в Брюксел, добавяйки, че английското държавно управление даже нямало договарящ екип.

Нарастването на увереността в Европейски Съюз незабавно след срещата на Г-7 във Франция, че Джонсън желае да реализира съглашение, беше разрушено през последните дни, прибавят източници. " Сега наподобява, че всичко е било единствено за оцеляването през септември и предизборна пропаганда ", разяснява едно от формалните лица в Брюксел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР