Брюксел даде зелена светлина за мегасделката на Vodafone. Британската компания

...
Брюксел даде зелена светлина за мегасделката на Vodafone. Британската компания
Коментари Харесай

Брюксел одобри мегасделката на Vodafone за $22 милиарда

Брюксел даде " зелена светлина " за мегасделката на Vodafone. Британската компания ще придобие против $22 милиарда част от бизнеса на Liberty Global, като по този начин ще се трансформира най-големият снабдител в Европа на мобилни, ТВ и закрепени услуги, написа Reuters.

С придобиването Vodafone желае да се трансформира в снабдител на супербърз интернет и платена телевизия, вместо единствено на мобилни услуги, както до момента. Целта е увеличение на приходите от един консуматор и растеж на тяхната преданост. Към момента Vodafone е вторият най-голял мобилен оператор в света.

След като Брюксел утвърди договорката, акциите на компанията се повишиха с 1 %.

В рамките на договорката английската компания изкупува част от активността на конкурентната Liberty Global в четири европейски страни - Германия, Унгария, Румъния и Чехия.

Сделката следва последната наклонност в активността на телекомуникационните оператори по света, които получават кабелни оператори - или противоположното, с цел да стартират да оферират четворния пакет услуги.

Vodafone към този момент има наличие в четирите европейски страни, в които придобива активи на Liberty Global. Мобилният оператор ще поеме надзор основно над активите за публикувани на кабелна телевизия и стационарна интернет връзка. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР