Брюксел/Белград. Комисарят по разширяването Оливер Вархели припомни, че върховенството на

...
Брюксел/Белград. Комисарят по разширяването Оливер Вархели припомни, че върховенството на
Коментари Харесай

Оливер Вархели: Върховенството на закона и нормализирането на отношенията с Косово са ключови за преговорите на Сърбия за присъединяване към ЕС

Брюксел/Белград. Комисарят по разширението Оливер Вархели напомни, че върховенството на закона и нормализирането на връзките с Косово остават основни за договарянията за присъединение на Сърбия към Европейския съюз, и акцентира, че е значимо Белград да продължи да реализира положителни резултати в тези области, цитира думите му македонското електронно издание МКД .

Говорейки пред кореспонденти след междуправителствена конференция, Вархели сподели, че Европейската комисия ще продължи да прави всичко допустимо, с цел да форсира процеса на присъединение на Сърбия и района като цяло.

Сръбският министър председател Ана Бърнабич на собствен ред съобщи, че днешният ден е повратна точка за Сърбия в процеса на европейска интеграция, като добави, че откриването на четвъртия клъстър е „ огромна и значима стъпка и огромен триумф “, за което „ поздрави жителите, държавното управление и президента на Сърбия ".

Бърнабич напомни, че новата методология за разширение на Европейски Съюз значи политическо ръководство на процеса на европейска интеграция, като добави, че това „ изключително в региона на върховенството на закона, явно се е изплатило “.

Бърнабич изрази вяра, че Сърбия ще отвори клъстер номер три идната година и ще се приготви за откриването на петия, като добави, че по-нататъшният фокус ще бъде върху промените в региона на върховенството на закона и опазването на околната среда, и че цели на Сърбия остават разговорът с Прищина, районната непоклатимост, стопанската система и последователното привеждане в сходство с външната политика и политиката на сигурност на Европейски Съюз.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР