Брюксел. Българският министър на отбраната Красимир Каракачанов се е срещнал

...
Брюксел. Българският министър на отбраната Красимир Каракачанов се е срещнал
Коментари Харесай

„Фактор“ : Каракачанов е против договора с Македония, но в Брюксел му се наложи да се срещне с Шекеринска в първата двустранна среща на Скопие на срещата на НАТО

Брюксел. Българският министър на защитата Красимир Каракачанов се е срещнал с македонския си сътрудник Радмила Шекеринска в сряда в Брюксел, предава скопското електронно издание „ Фактор “ , като отбелязва, че въпреки ръководителят на българското Вътрешна македонска революционна организация да е корав съперник на контракта за добросъседство сред София и Скопие, на него му се е наложило да пожелае добре пристигнал на вицепремиера на Македония на срещата на министрите на защитата от страните-членки на НАТО след подписването на присъединителния протокол на Македония.
Шекеринска е благодарила на Каракачанов за поддръжката на България и е отбелязала, че диалога сред двамата министри е първата двустранна среща на македонската страна на срещата.
Тя е добавила също, че договорът за добросъседство с България е оказал помощ за подписания по-късно Преспански контракт и е уверила, че двете Министерства на защитата ще засилят съдействието си. Каракачанов дал отговор, че България постоянно е упорства Македония да бъде призната по-бързи в НАТО и Европейски Съюз.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР