БРЮКСЕЛ (АП) — Европейският съюз продължава напред с план за

...
БРЮКСЕЛ (АП) — Европейският съюз продължава напред с план за
Коментари Харесай

Европейският съюз продължава напред с план за закупуване на оръжия за Украйна със замразени печалби от руски активи

БРЮКСЕЛ (АП) — Европейският съюз продължава напред с проект за потребление на облагите, генерирани от милиарди евро замразени съветски активи в Европа, с цел да помогне за обезпечаването на оръжия и други средства за Украйна, сподели почитан чиновник във вторник.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел получи зелена светлина за проекта от множеството външни министри на блока тази седмица и той се надява, че водачите на Европейски Съюз ще го одобрят на среща на върха в Брюксел, започваща в четвъртък. Този ход идва в миг, когато Украйна изпитва рисково дефицит на муниции, а напъните на Съединени американски щати да получат нови средства за оръжия са в застой в Конгреса.

27-членният Европейски Съюз държи към 200 милиарда евро (217 милиарда долара) в съветската централа банкови активи, множеството от които замразени в Белгия, като възмездие за войната на Москва против Украйна. Блокът пресмята, че лихвата върху тези пари може да обезпечи към 3 милиарда евро (3,3 милиарда долара) всяка година.

„ Руснаци...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР