Брюксел активно проучва как да заобиколи клауза в договора на

...
Брюксел активно проучва как да заобиколи клауза в договора на
Коментари Харесай

ЕС се стреми да заобиколи забраната на договора за закупуване на оръжие в подкрепа на Украйна

Брюксел интензивно изследва по какъв начин да заобиколи уговорка в контракта на Европейски Съюз, забраняваща закупуването на оръжия от бюджета на съюза, до момента в който ускорява напъните за увеличение на финансирането за защитата и Украйна.

Европейската комисия, изпълнителният орган на блока, предложи правна работна група да преразгледа основна наредба — известна като член 41, параграф 2 — която стопира общия бюджет на Европейски Съюз да финансира „ интервенции с военни или отбранителни сили последици ”, съгласно четирима души, осведомени с полемиките.

Всеки ход за потребление на бюджета за закупуване на смъртоносни оръжия ще означи най-значимата смяна в отбранителната политика на Брюксел от началото на войната против Украйна.

Ако бъде открито по-гъвкаво правно пояснение и подкрепено от държавите-членки — някои от които имат дълбоки запаси по отношение на сходен ход — поддръжниците се надяват, че то ще разреши на Брюксел да стане директен покупател на смъртоносни оръжия и да играе по-голяма роля роля в отбранителната промишленост...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР