БРЮКСЕЛ — Европейският съюз не успя да се споразумее за

...
БРЮКСЕЛ — Европейският съюз не успя да се споразумее за
Коментари Харесай

Унгарският президент Орбан блокира жизненоважен пакет от 54 милиарда долара за европейска помощ за Украйна

БРЮКСЕЛ — Европейският съюз не съумя да се споразумее за пакет от 50 милиарда евро (54 милиарда долара) финансова помощ, от който Украйна обезверено се нуждае, с цел да остане на повърхността, даже когато блокът реши в четвъртък да стартира договаряния за присъединение с раздраната от война страна.

Помощта беше наложена несъгласие от унгарския министър председател Виктор Орбан, нанасяйки нов тежък удар на украинския президент Володимир Зеленски след той не съумя тази седмица да убеди законодателите на Съединени американски щати да одобрят спомагателни 61 милиарда $ за Украйна, основно за закупуване на оръжия от Съединени американски щати.

Началото на договарянията за присъединение беше значим миг и замайващ поврат за една страна във война, която се бореше да откри поддръжка за своите амбиции за членство и от дълго време се сблъскваше с упоритата опозиция от Орбан.

Лидерът на Унгария реши да не постанова несъгласие на договарянията за присъединение, само че по-късно блокира пакета от помощи.

„ Мога да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР