Брюж е първият футболен отбор в Европа, който печели титлата

...
Брюж е първият футболен отбор в Европа, който печели титлата
Коментари Харесай

"Брюж" е първият служебен шампион в Европа

" Брюж " е първият футболен тим в Европа, който печели купата след преустановяване на шампионата. Ръководството на белгийската Юпилер лига реши, че актуалното класиране е окончателното. Срещата се състоя тази заран, а на нея се взе още решението, че представителите в евротурнирите ще бъдат избрани в идващите седмици.

Преди прекъсването на шампионата " Брюж " водеше безапелационно в класирането с 15 точки пред втория " Гент ". Първенството имаше единствено още един кръг от постоянния сезон, след което трябваше да се изиграят плейфоите. Така " синьо-черните " печелят купата за втора поредна година и още веднъж ще имат опцията да играят в групите на Шампионската лига.
Облекчение, само че и отчаяние за " Реал " Мадрид след драма против " Брюж " (ВИДЕО) "Белите " остават с една точка от първите си два мача в Шампионска лига

Представители на клубовете ще образуват работна среща и по отношение на изпадащите и влизащите в елита на Белгия. Единственият шампионат, който ще се доиграе ще бъде Купата на страната.
Снимка: Getty Images
Съседите от Нидерландия имат намерение да последват образеца на Белгия и да провъзгласят " Аякс " за първенец 8 кръга преди края. Ръководството на федерацията обаче ще срещне голям отпор от клубове, които към момента имат късмет за купата като АЗ Алкмаар, който е с еднакъв брой точки с " Аякс ", само че с по-лоша голова разлика. Големият зложелател на амстердамци - " Фейеноорд ", е на 6 точки от " Аякс " и също мъчно би се съгласил на купа в посока столицата.

Снимка: Getty Images

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР